Hävikkiviikko-kampanjan tavoite on lisätä ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä.
Henkilöä kohden heitämme Suomessa ruokaa pois keskimäärin 20–25 kiloa vuodessa.
Hävikin vähentäminen lähtee ennakoinnista ja suunnittelusta. Jo pienillä teoilla voit vähentää ruokahävikkiä. Tee kauppalista, ja osta vain tarpeeseen. Hyödynnä tähteet, ja säilö ylijäämä.
Muista myös hävikkiruokakaappi Rautakadun toimipisteellämme. Hävikkiruokakaapin jääkaappi on toistaiseksi pois käytöstä. Voit kuitenkin tuoda pisteelle itsellesi tarpeettomia kuivaruokia avaamattomissa ja ehjissä pakkauksissa, joissa on päiväystä jäljellä. Jaamme pisteellä myös edelleen hävikkileipää saatavuuden mukaan, jota voi noutaa pisteeltä ilmaiseksi.