Usein kysytyt kysymykset

Keräsimme kaikki usein kysytyt kysymykset tälle sivulle

Turun Ekotori

 • Mitä Turun Ekotori tekee?

  Turun Ekotori on Kestävän Kehityksen Yhdistys ry:n hallinnoima, itsenäinen ja voittoa tavoittelematon ympäristötoimija.

  Hoidamme kierrätystavaran vastaanottoa, käsittelyä ja myyntiä, vastaanotettujen tuotteiden toimintakunnon tarkastusta, sähkö- ja elektroniikkaromun (SER) lainsäädännön edellyttämää keräystä uudelleenkäyttöä varten sekä kotitalouksien vaarallisten jätteiden vastaanottoa.

  Toiminnan tarkoitus on edistää tavaran kierrätystä, pidentää tuotteiden elinkaarta ja vähentää kaatopaikalle päätyvän tavaran määrää.

  Toimimme myös merkittävänä paikallisena työllistäjänä. Kun asioit Turun Ekotorilla, tuet toimintaamme ympäristön ja työllistämisen hyväksi. Kiitos, että tuet toimintaamme!

 • Mitkä ovat toimintanne periaatteet?

  Työntekijöidemme ja ympäristön hyvinvointi sekä vastuullinen toiminta ovat meille sydämen asia. Huolehdimme työntekijöidemme osaamisen ja ammattitaidon kehittämisestä. Huolehdimme asianmukaisesti myös meille toimitettujen laitteiden tietoturvasta ja vaarallisista jätteistä. Toimintamme pienentää vaikutuksia ympäristölle ja säästää luonnonvaroja.

  Olemme myös aktiivinen ja luotettava toimija. Osallistumalla tapahtumiin jaamme ympäristötietoisuutta ja puhumme kierrättämisen ja kestävän kehityksen puolesta. Tuemme myös paikallisia toimijoita ja tapahtumia, jolla on laaja työllistävä vaikutus. Pienenä toimijana olemmekin kokoamme suurempi työllistäjä.

  Pyrimme tekemään kierrättämisestä ja vastuullisista valinnoista helppoja vaihtoehtoja myös asiakkaillemme. Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuutta pidentää uudelleenkäyttökelpoisten tavaroiden elinikää ja vaikuttaa kestävillä valinnoillaan ympäristöön. Tekemällä ostoksia kierrätysmyymälöissämme ja lahjoittamalla itselleen tarpeettomia tavaroita jokainen asiakkaamme auttaa meitä työllistämään ja toimimaan ympäristön hyväksi.

  Hyvä kiertää Turun Ekotorilla!

  Lue lisää meistä

Kuljetukset

 • Teettekö kotiinkuljetuksia ja tavaroiden noutoa?

  Noudamme meille lahjoitettavat tavarat tilauksesta 25 kilometrin säteellä Rautakadun toimipisteeltä (Rautakatu 12). Kuljetusaikoja ja lisätietoa kuljetukseen ja tavaroihin liittyen voi tiedustella numerosta 0447007400.

  Pelkkiä kaatopaikkakuormia emme voi noutaa, vaan noudettavien tavaroiden tulee olla pääosin uudelleenkäyttökelpoisia.

  Tavaroiden on oltava helposti noudettavissa ja valmiina kuljetukseen. Emme nouda tavaroita varastoista, kellareista tai ullakoilta. Pesukoneiden ja laitteiden tulee olla irti kytkettyjä. Isojen huonekalujen tulee olla purettuja ja helposti kannettavia. Pientavaroiden tulee olla asianmukaisesti pakattuja nopeaa ja turvallista käsittelyä varten.

  Erittäin kookkaiden tai painavien tavaroiden noudosta sovitaan tapauskohtaisesti (mm. isot kaapit ja kopiokoneet).

  Emme vastaanota kuljetusten yhteydessä tietoturvasisältöä sisältäviä laitteita: (mobiililaitteet ja tietokoneet). Nämä tavarat tulee toimittaa suoraan toimipisteisiimme.

  Yritysten isommat tietoturvasisältöä sisältävät laitenoudot hoidetaan erikseen sovittavalla tavalla.

  Tilauksesta toimitamme myös meiltä ostetut tavarat kotiin, kuljetus sovitaan oston yhteydessä.

 • Mitä kuljetus maksaa?

  Kustannusten noususta johtuen teimme 1.4.2023 alkaen pienen korotuksen kuljetushintoihimme. Samalla täsmensimme nouto- ja vientikuljetuskäytäntöjämme.

  Ei noutoja yli 25 kilometrin päästä Rautakadun toimipisteeltä (Rautakatu 12). Viennit kauemmas sovitaan tapauskohtaisesti erikseen.

  Hinnat voimassa 1.4.2023 alkaen:

  • 15 km asti 28 €
  • 15–25 km 35 €
  • yli 25 km 35 € + 2 €/km (vain vientikuljetukset)

  Yllä olevat hinnat koskevat myös ostetun tavaran vientejä yrityksille.

  Tiedustelut numerosta 044 700 7400.

  Muut hinnat säilyvät ennallaan:

  • Kuljetukset Ylioppilaskylään 15 €. Huom! Tällä hetkellä emme nouda tavaraa YO-kylästä.
  • Noutokuljetus yrityksille Turun, Raision ja Kaarinan kaupunkialueilta 60 €. Ostetun tavaran vientikuljetus yrityksille yllä olevaa uutta hinnastoa noudattaen. Tavaralainausten kuljetusmaksu 60 € kuljetukselta.
  • Kodinkoneiden noudot taloyhtiöiltä 60 €, ei muita maksuja.
  • Polkupyörät noudetaan taloyhtiöiltä maksutta, kun pyöriä on vähintään kolme kappaletta.

  Isot erät sovittava erikseen kuljetusta tilattaessa.

  Kuljetus sekä mahdolliset käsittelymaksut maksetaan paikan päällä käteisellä kuljettajalle, maksusta saa kuitin. Ostetun tavaran kotiinkuljetuksen voi maksaa myös etukäteen myymälässä kuljetusvarauksen yhteydessä, käteisellä tai pankkikortilla.

  Laskutamme vain toistuvia toimeksiantoja sovituilta yritysasiakkailta.

 • Mistä voin tilata kuljetuksen?

  Kuljetusaikoja ja lisätietoa kuljetukseen ja tavaroihin liittyen voi tiedustella numerosta 0447007400.

 • Miten nopeasti voin saada kuljetuksen tavaroille?

  Voimme noutaa tavaroita arkisin maanantaista perjantaihin. Kuljetusajat riippuvat kuljetusten tilausmääristä.

  Kuljetusaikoja ja lisätietoa kuljetukseen ja tavaroihin liittyen voi tiedustella numerosta 0447007400.

Myynti

 • Mitä tavaroita teiltä löytyy myymälöistä?

  Löydät kierrätystavaramyymälöistämme monipuoliset, jatkuvasti vaihtuvat valikoimat kierrätystavaraa. Ajankohtaisen valikoiman voit tarkistaa vierailemalla myymälöissämme.

  Molemmissa myymälöissämme on hyvin varustellut pientavaraosastot, joilta löydät kotiisi astiat, aterimet, koriste-esineet, sisustustavarat, kirjat ja keittiövälineet.

  Huonekaluvalikoimasta löydät niin sohvia, tuoleja, ruokaryhmiä, sohvapöytiä, kaappeja, lipastoja, tv-tasoja kuin upeita antiikkihuonekalujakin.

  Löydät meiltä myös sähkö- ja elektroniikkalaitteita, kuntoiluvälineitä ja työkaluja.

  Voit myös tehdä kestäviä ostoksia verkkokauppamme valikoimasta. Verkkokaupastamme löydät mm. kirjoja, leluja, harrastevälineitä, astioita ja sisustustavaroita. Lisäämme tuotteita verkkokauppaan lähes päivittäin.

 • Voinko ostaa teiltä varaosia?

  Emme myy varaosia.

 • Onko teiltä mahdollista vuokrata tavaroita?

  Emme vuokraa tavaroita. Lainaamme tavaroita esimerkiksi opiskelijoiden projekteihin ja paikallisiin kulttuuritapahtumiin näkyvyyttä vastaan.

 • Miten hinnoittelette tuotteet?

  Olemme itsenäinen voittoa tavoittelematon yhdistys, ja kaikki mahdollinen tuotto ohjataan toiminnan ylläpitämiseen, työllistämiseen ja kestävän kehityksen edistämiseen. Myynnistä saadulla tuotolla katamme mm. toiminnasta aiheutuvia kuluja, kuten toimitilojen kuluja.

  Hintamme ovat tuotekohtaisia ja riippuvat mm. kunnosta. Pyrimme hinnoittelemaan tuotteet parhaan tietomme mukaan, ja mahdollisimman edulliseksi asiakkaillemme, mutta kaikkea emme valitettavasti voi tietää, etenkään erilaisia tarjouksia. Jos huomaamme hinnoittelussa virheen, pyrimme korjaamaan tämän tilanteen mukaan.

  Lue lisää hinnoittelustamme

 • Saako teiltä opiskelija-alennusta?

  Tarjoamme 20 %:n opiskelija-alennuksen voimassa olevalla opiskelijakortilla, vähintään 5 euron kertaostoista myymälöissämme. Verkkokauppaostoksista ei ole mahdollista saada opiskelija-alennustamme.

  Opiskelija-alennukseen ovat oikeutettuja myös kansainvälisen ISIC-kortin haltijat. Meillä käy myös viralliset digitaaliset opiskelijakortit, kuten Frank App. Aikuis- ja kansalaisopistojen sekä VR:n ja Matkahuollon opiskelijakortit eivät kuulu alennuksen piiriin. 

  Opiskelija-alennuksen saadaksesi sinun tulee esittää voimassaoleva opiskelijakortti, josta käy ilmi lukuvuosi ja oppilaitos.

   

 • Voinko palauttaa ostamani tuotteen?

  Tuotteillamme ei ole palautus- tai vaihto-oikeutta. Olemme huomioineet viat ja kulumat hinnoissa. Muistathan tarkistaa ostoksesi etukäteen.

  Tarkistetuille ja testatuille sähkö- ja elektroniikkalaitteille sekä polkupyörille myönnämme toimivuustakuun. Toimivuustakuu ei kuitenkaan koske polkupyörän renkaita. Ensisijaisesti vaihdamme viallisen sähkö- tai elektroniikkalaitteen tai polkupyörän vastaavaan, jos vaihto ei onnistu, palautamme maksetun rahan kuittia vastaan.

 • Miten varmistatte, ettei tavaroissa ole tuholaisia?

  Teemme kaikkemme, jotta voimme edistää uudelleenkäyttökelpoisten tavaroiden ja huonekalujen kiertoa ja asiakkaamme voivat tehdä ostoksia meillä turvallisin mielin.

  Tarkistamme kaikki meille lahjoitettavat tavarat huolella, ja olemme ohjeistaneet työntekijämme tunnistamaan tuholaisten jäljet, kuten luteet ja luteiden jätökset tavaroista ja huonekaluista. Teemme myös yhteistyötä alueen tuholaistorjuntayritysten kanssa, emmekä nouda tavaroita kohteista, joissa esimerkiksi ludeongelmaa on esiintynyt, sillä emme voi ottaa riskiä, että levittäisimme ongelmaa.

  ProNosen lutikkakoirat tekevät myös säännöllisesti lutikkatarkastuksia toimipisteillämme ja varmistavat, ettei luteita löydy myytävistä tavaroista.

Toimipisteet

 • Missä toimipisteenne sijaitsevat?

  Löydät meidät osoitteista: Rautakatu 12, Itäharju, 20520 Turku ja Rieskalähteentie 74, Vätti, 20300 Turku. 

  Ohituskaista uudelleenkäyttöön -vastaanottopisteemme sijaitsee Topinojalla osoitteessa Pitkäsaarenkatu 7.

 • Milloin olette avoinna?

  Toimipisteemme ovat avoinna: Ma–pe 8–18, la 10–15. 

  Topinojalla sijaitseva Ohituskaista uudelleenkäyttöön -vastaanottopisteemme on avoinna ma–pe klo 13–18 ja syyskuussa sekä lokakuussa joka lauantai klo 11–16.

  Tarkista poikkeusaukioloajat nettisivuiltamme ajankohtaista-sivulta.

Vastaanotto

 • Mitä tavaroita vastaanotatte?

  Otamme vastaan hyväkuntoisia ja uudelleenkäyttöön kelpaavia tavaroita, jotka ovat ehjiä ja hyvin puhdistettuja.

  Sähkö- ja elektroniikkalaitteita, metallia sekä polkupyöriä otamme vastaan kaiken kuntoisina.

  Isot sähkölaitteet (kylmälaitteet, hellat ja pesukoneet) sekä isot kuormat kaikkia sähkölaitteita pyydämme toimittamaan Rieskalähteentien myymälän yhteydessä toimivalle Ekopajalle.

  Otamme myös vastaan pieniä määriä kotitalouksien poistotekstiiliä osana Lounais-Suomen Jätehuollon järjestämää poistotekstiilikeräystä. Tekstiilien tulee olla pakattuna muovipusseihin. Suuremmat määrät tulee toimittaa LSJH:n keräyspisteille.

  Pelkkiä kaatopaikkakuormia emme voi vastaanottaa, vaan tavaroiden tulee olla pääosin uudelleenkäyttökelpoisia.

  Uudelleenkäyttökelpoisiksi katsotaan kalusteet ja pientavarat, joille löytyy vielä kysyntää, sekä kaiken kuntoiset sähkölaitteet. Rikkinäisistä, likaisista tai muuten uudelleenkäyttökelvottomista huonekaluista perimme käsittelymaksun. Otamme kuitenkin vastaan vain yksittäisiä jäteasemalle vietäviä huonekaluja pääosin uudelleenkäyttökelpoisen kuorman mukana. 

  Valitettavasti emme voi ottaa kaikkea meille tarjottua tavaraa vastaan, sillä meillä ei ole varastotilaa, eikä resursseja korjata tai puhdistaa tavaroita. Kuljettajamme ja työntekijämme vastaanotossa päättävät tavaroiden kunnosta ja ovatko tavarat uudelleenkäyttöön kelpaavia.

 • Voinko tuoda teille rikkinäisen sähkölaitteen?

  Otamme vastaan kaiken kuntoisia sähkö- ja elektroniikkalaitteita.

  Myyntiin ohjattavat sähkö- ja elektroniikkalaitteet testataan, ja toimivat laitteet kierrätetään myymälöiden kautta uudelleenkäyttöön. Rikkinäiset laitteet toimitamme materiaalikierrätykseen.

  Huolehdimme parhaamme mukaan laitteiden tietoturvasta, suosittelemme kuitenkin tyhjentämään mobiililaitteet ja tietokoneet tietoturvasyistä ennen laitteiden toimittamista keräykseen.

  Myyntiin tulevien ICT-laitteiden tietoturvastasta huolehditaan asianmukaisesti ylikirjoitusohjelmalla, joka hävittää kovalevyistä vanhat tiedot.

  Emme vastaanota kuljetusten yhteydessä tietoturvasisältöä sisältäviä laitteita: (mobiililaitteet ja tietokoneet). Nämä tavarat tulee toimittaa suoraan toimipisteisiimme.

  Yritysten isommat tietoturvasisältöä sisältävät laitenoudot hoidetaan erikseen sovittavalla tavalla.

 • Otatteko vastaan vaarallista jätettä?

  Vastaanotamme pieniä määriä vaarallista jätettä kotitalouksilta Rieskalähteentien toimipisteellämme aukioloaikoina.

 • Otatteko vastaan toimistokalusteita?

  Otamme vastaan pieniä määriä hyväkuntoisia ja uudelleenkäyttökelpoisia toimistokalusteita. Suuria toimistopöytiä ja sermejä emme ota vastaan, sillä näille ei ole kysyntää.

 • Otatteko tavaroita vastaan kuvien perusteella?

  Emme ota tavaroita vastaan kuvien perusteella, sillä pelkkien kuvien perusteella on vaikea arvioida tavaran kuntoa. Kuljettajamme ja työntekijämme vastaanotossa päättävät tavaroiden kunnosta ja ovatko tavarat uudelleenkäyttöön kelpaavia.

 • Mitä tavaroita ette ota vastaan?

  Emme ota vastaan tavaraa mm. seuraavin perustein:

  • tavara on rikki tai huonokuntoinen
  • likainen
  • eläinallergeeneja, eläimen karvoja – otamme vastaan vain hyvin puhdistettuja tavaroita ja huonekaluja
  • homeessa
  • puuttuu osia
  • itse maalattu / tuunattu
  • tavaralle ei ole kysyntää, kuten sesonkitavarat sesongin ulkopuolella, palapeilit, CD-telineet, isot kirjahyllyt ja isot toimistokalusteet

  Vaatteita, kenkiä ja rakennusmateriaaleja (lavuaareja, wc-istuimia, ikkunoita ym.) emme ota vastaan. Emme myöskään vastaanota turvaistuimia, moottoripyöräkypäriä, muovihenkareita, laskettelusuksia ja laskettelumonoja, likaisia lastenrattaita ja -vaunuja, tietosanakirjoja, vanhoja kirjasarjoja ja oppikirjoja, VHS- ja C-kasetteja tai vaahtosammuttimia.

  Toisinaan myös tilanpuute saattaa estää meitä vastaanottamasta määrättyjä tavaroita, sillä toimipisteillämme ei ole erillisiä varastotiloja.

 • Korjaatteko tavaroita?

  Emme korjaa tavaroita, sillä meillä ei ole resursseja korjata ja varastoida tavaroita.

 • Voinko tuoda tavaraa aukiolojen ulkopuolella?

  Vastaanottomme toimivat myymälöiden yhteydessä toimipisteidemme aukioloaikoina. Muuna aikana tavaroiden jättö on jätelain 19§ nojalla kielletty.

 • Miten tuon tavaroita?

  Vastaanottomme toimivat myymälöiden yhteydessä toimipisteidemme aukioloaikoina. Muuna aikana tavaroiden jättö on jätelain 19§ nojalla kielletty.

  Suuremmista tavaraeristä pyydämme ottamaan yhteyttä etukäteen numeroon 044 700 7400 tai sähköpostitse osoitteeseen ekotori@turunekotori.fi, kuljetustilaukset vain puhelimitse.

  Pientavaraa tuotaessa on sen oltava asianmukaisesti pakattu, että sitä voidaan turvallisesti käsitellä vastaanotossa ja ettei tuotava tavara rikkoudu helposti.

  Tavarat on myös hyvä lajitella.

 • Mitä voin tuoda hävikkiruokakaappiin?

  Voit tuoda pisteelle itsellesi tarpeettomia ruokia avaamattomissa ja ehjissä pakkauksissa, joissa on päiväystä jäljellä. Hedelmiä ja vihanneksia voi tuoda myös pakkaamattomina. Jaamme pisteellä myös Leipomo Salosen hävikkileipää saatavuuden mukaan, jota voi myös noutaa pisteeltä ilmaiseksi.

  Tuotu ruoka kirjataan kaapin yhteydessä olevaan vihkoon, henkilökuntamme kuittaa tuodun ruoan vihkoon.

  Löydät hävikkiruokakaapin Rautakadun toimipisteeltämme. Hävikkiruokakaapista voit myös ottaa itsellesi tarpeellisia ruokia ilmaiseksi. Leipomo Salosen hävikkileipää jaamme myös Rieskalähteentien toimipistellämme.

Työllistäminen

 • Kuinka paljon työntekijöitä teillä on?

  Toimipisteillämme työskentelee noin 100–130 henkeä kuukaudessa eripituisissa työsuhteissa ja erilaisissa tehtävissä.

  Meillä työskentelee vakituisen henkilökunnan lisäksi työharjoittelijoita, työkokeilijoita ja palkkatuettuja työntekijöitä.

  Turun Ekotori toimii myös kuntouttavan työtoiminnan palveluntarjoajana. Meillä työskentelee kokoaikainen sosionomi, joka toimii kuntouttavan työtoiminnan ohjaajana ja auttaa myös työntekijöitämme esimerkiksi työnhaussa, viranomaisasioinnissa ja työntekijän taitojen kartoittamisessa.

 • Millaisia työtehtäviä teillä on?

  Meiltä löytyy monipuolisesti erilaisia tehtäviä. Tehtäviä Turun Ekotorilla on mm. vastaanotossa, kassalla, myymälöissä myyntityössä ja asiakasneuvonnassa, sähkölaitetarkastuksissa ja kuljetuksien parissa. Tarvittaessa voimme myös räätälöidä työtehtäviä.

Kierrätys info Löydä lisää tietoa

Ostoskori
Ostoskori on tyhjä

Tutki tuotteita verkkokaupassa!