Turun Ekotori

Kierrätyskeskus Turun Ekotori on Kestävän Kehityksen Yhdistys ry:n hallinnoima, itsenäinen voittoa tavoittelematon ympäristötoimija, joka kierrättämisen ohella työllistää laajassa mittakaavassa.

 

Kaksikymmentä vuotta kierrätystä

Välitämme uudelleenkäyttöön joka vuosi yli 170 000 tavaraa. Toimintamme ansiosta säästyy merkittäviä määriä luonnonvaroja. Lisäksi toimintamme auttaa hillitsemään hiilidioksidipäästöjä, mikä puolestaan vaikuttaa ilmastonmuutosta vähentävästi.

Esimerkiksi vanhan teräsrunkoisen polkupyörän valmistukseen on kulunut yli 400 kiloa ja nykyaikaisemman kevytmetallirunkoisen polkupyörän valmistukseen jopa 12 000 kiloa luonnonvaroja. Turun Ekotorilla otetaan vastaan ja tarkastetaan käytöstä pois jääneitä polkupyöriä, jolloin ne saavat vielä uuden elämän.

Huonekaluista kangassohvan valmistukseen tarvitaan yli 200 kg luonnonvaroja ja nahkasohvan valmistukseen tuplasti enemmän. Kierrätystavaran ostaja tekee aina ympäristöteon.

 

Turun Ekotori tarjoaa työpaikkoja

Tarjoamme työpaikkoja pääasiassa palkkatukeen tai työkokeiluun oikeutetuille työttömille työnhakijoille. Kierrätystoiminnan kasvu on mahdollistanut myös tavanomaista tukityöllistämistä pidempiä työjaksoja ja ammattitaidon kehittymistä. 

Kuukausittain meillä työskentelee 100–130 henkeä eripituisissa työsuhteissa. Jokainen työntekijämme on arvokas ja tärkeä osa toimintaamme.

Tavoitteenamme on edistää työntekijöidemme työllistymistä mm. tarjoten työkokemusta ja mahdollisuuksia löytää omia vahvuuksia työelämässä.

Turun Ekotori toimii myös kuntouttavan työtoiminnan palveluntarjoajana. Meillä työskentelee kokoaikainen sosionomi, joka toimii kuntouttavan työtoiminnan ohjaajana ja auttaa myös työntekijöitämme esimerkiksi työnhaussa, viranomaisasioinnissa ja työntekijän taitojen kartoittamisessa. Teemme työtä, jotta jokaisen työntekijän tarpeet ja voimavarat tulisivat huomioiduksi.

 

Turun Ekotori pähkinänkuoressa

  • Turun Ekotori on kierrätyskeskus, jonka tehtävänä on ohjata uudelleenkäyttöön erilaista tavaraa sekä kotitalouksilta että yrityksiltä.
  • Turun Ekotori aloitti toimintansa vuonna 1998.
  • Toiminnasta vastaa Kestävän Kehityksen Yhdistys ry.
  • Turun Ekotori on myös merkittävä työllistäjä: vuonna 2018 Turun Ekotorilla työskenteli 350 henkilöä.

 

Kun asioit meillä ja lahjoitat meille tarpeettomia tavaroitasi, tuet samalla työtämme ympäristön ja työllistämisen hyväksi.

Kiitos, että tuet toimintaamme!

 

Lue lisää:

Yhteiskuntavastuu

Usein kysytyt kysymykset

 

Olemme itsenäinen, voittoa tavoittelematon ympäristötoimija. Kaikki mahdollinen tuotto, joka toiminnasta tulee, ohjataan toiminnan ylläpitämiseen ja työllistämiseen. Kuukausittain meillä työskentelee 100–130 henkeä eripituisissa työsuhteissa. Välitämme uudelleenkäyttöön yli 200 000 tavaraa vuodessa. Kiitos, että tuet toimintaamme!

Myymälät

Rautakatu 12, Itäharju, 20520 Turku

Tarkista poikkeusaukioloajat ajankohtaista-sivulta

Ma–pe 8–18
La 10–15
044 7007 400

Rieskan kuva

Rieskalähteentie 74, Vätti, 20300 Turku

Tarkista poikkeusaukioloajat ajankohtaista-sivulta

Ma–pe 8–18
La 10–15
044 7007 405

Kartta ja ajo-ohjeet