Tavaran vastaanotto

Tavaran vastaanottoon liittyvät tiedot

Otamme vastaan sähkö- ja elektroniikkalaitteita kuntoon katsomatta, sekä kaikenlaista uudelleenkäyttökelpoista kodin irtaimistoa. Uudelleenkäyttökelpoisten tavaroiden tulee olla ensisijaisesti ehjiä ja hyvin puhdistettuja. Välitämme edullisesti uudelleenkäyttöön tavarat, joille on vielä kysyntää, loput toimitamme materiaali- ja energiahyötykäyttöön.

Turun Ekotori ottaa vastaan tavaraa mm. seuraavin perustein:

 • Isot sähkölaitteet (kylmälaitteet, hellat ja pesukoneet) sekä isot kuormat kaikkia sähkölaitteita pyydämme toimittamaan Rieskalähteentien vastaanottopisteellemme.
 • Metallia, kuntolaitteita ja polkupyöriä otamme vastaan sekä ehjinä että rikkinäisinä veloituksetta.
 • Otamme myös vastaan pieniä määriä kotitalouksien poistotekstiiliä osana Lounais-Suomen Jätehuollon järjestämää poistotekstiilikeräystä. Tekstiilien tulee olla pakattuna muovipusseihin.
 • Noudamme myös meille lahjoitettavat tavarat tarvittaessa, lue lisää kuljetuksista sivuiltamme.
 • Pelkkiä jätekuormia emme voi noutaa, vaan noudettavien tavaroiden tulee olla pääosin uudelleenkäyttökelpoisia. Periaate koskee myös Ekotorille tuotavaa tavaraa. Alla olevaa muistilistaa käyttäen voit tarkistaa lahjoitettavien tavaroiden kunnon.

Turun Ekotori ei ota vastaan tavaraa mm. seuraavin perustein:

 • Rikki tai huonokuntoinen – sähkö- ja elektroniikkalaitteet, polkupyörät ja kuntolaitteet otamme vastaan kaiken kuntoisina Rautakadun ja Rieskalähteentien toimipisteillämme.
 • Likainen – otamme vastaan vain hyvin puhdistettuja tavaroita ja huonekaluja.
 • Eläinallergeeneja, eläimen karvoja – otamme vastaan vain hyvin puhdistettuja tavaroita ja huonekaluja.
 • Homeessa, myös vahvat tuoksut tavaroissa saattavat estää meitä vastaanottamasta tavaroita.
 • Puuttuu osia – meillä ei ole mahdollisuutta korjata tavaroita.
 • Itse maalattu/tuunattu.
 • Tavaralle ei ole kysyntää, kuten sesonkitavarat sesongin ulkopuolella, palapeilit, CD-telineet, isot kirjahyllyt ja isot toimistokalusteet. Meillä ei ole tiloja varastoida tavaroita.
 • Vaatteita, kenkiä ja rakennusmateriaaleja (lavuaareja, wc-istuimia, ikkunoita ym.) emme tällä hetkellä ota vastaan. Emme myöskään vastaanota turvaistuimia, moottoripyöräkypäriä, muovihenkareita, laskettelusuksia ja laskettelumonoja, likaisia rattaita ja vaunuja, tietosanakirjoja, vanhoja kirjasarjoja ja oppikirjoja tai vaahtosammuttimia.

SER-keräys

Sähkö- ja elektroniikkalaitteita (SER) otamme kotitalouksilta vastaan veloituksetta (ilman käsittelymaksua) sekä ehjinä että rikkinäisinä Rautakadun ja Rieskalähteentien toimipisteillämme.

 

Kokeilu uudelleenkäytön madaltamiseksi 27.3.2024–31.3.2025

Aloitamme 27.3.2024 kokeilun Ohituskaista uudelleenkäyttöön -hankkeen parissa Rieskalähteentien toimipisteellämme yhteistyössä Lounais-Suomen Jätehuollon kanssa. Kokeilun tavoitteena on madaltaa kynnystä tuoda tavaroita uudelleenkäyttöön. Kokeilu kestää alustavasti 31.3.2025 asti.

Ensisijaisesti otamme vastaan tavaroita, jotka ovat ehjiä ja puhtaita ja joille on kysyntää, tavaroissa saa olla pientä kulumaa. Tavaroiden uudelleenkäyttökelpoisuutta on kuitenkin toisinaan vaikea arvioida itse.

Mikäli arvioit tavaroiden olevan edelleen käyttökelpoisia, mutta et ole varma asiasta, eivätkä nämä ole selkeästi jätettä, voit tuoda nämä Rieskalähteentien toimipisteemme vastaanottoon, jossa työntekijämme arvioivat tavaroiden uudelleenkäyttökelpoisuuden. Mikäli tavarat eivät ole uudelleenkäyttökelpoisia, tavarat voi jättää Lounais-Suomen Jätehuollon konttiin Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan määräämän alueellisen jätetaksan mukaisilla jätteen pienerähinnoilla.

Pelkkiä jätekuormia emme voi ottaa vastaan, nämä tulee toimittaa suoraan lajitteluasemalle. Mikäli sinulla on tuotavana uudelleenkäyttökelpoisten tavaroiden lisäksi jätettä, kurvaa Topinojan lajitteluaseman sisäänkäynnin yhteydessä olevalle Ohituskaista uudelleenkäyttöön -vastaanottopisteellemme, jossa työntekijämme arvioivat tavarat. Ohjaamme uudelleenkäyttökelpoiset tavarat myyntiin myymälöihimme ja jätteet voit toimittaa lajitteluasemalle.

Rautakadun toimipisteellämme vastaanotamme edelleen vain uudelleenkäyttökelpoisia tavaroita.

Ohituskaista uudelleenkäyttöön -hankkeella pyrimme vähentämään käyttökelpoisen tavaran päätymistä jätteeksi ja edistämään uudelleenkäyttöä.

Kierrätys info Mitä tavaraa otamme vastaan?

 • Huonekalut

  Otamme vastaan kaikenlaisia huonekaluja, joille löytyy vielä kysyntää. Hyväkuntoiset sohvat, tuolit, pöydät, kaapit, hyllyt, sängyt, patjat ja monet muut kalusteet löytävät uuden käyttäjän Ekotorin kautta.

  Mikäli isoille huonekaluille tilataan noutokuljetus, tulee huonekalut purkaa osiin, jotta ne mahtuvat pakettiautoomme. Esimerkiksi isot kaapit, kirjahyllyt ja parisängyt tulee purkaa etukäteen. Lue lisää kuljetuksen käytännöistä sivuiltamme.

  Pelkästään jätteeksi meneviä huonekaluja emme voi ottaa vastaan, vaan kuormasta pääosan tulee olla uudelleenkäyttöön kelpaavaa. Uudelleenkäyttökelvottomat kalusteet tulee toimittaa suoraan Topinojan lajitteluasemalle. Otamme vastaan vain yksittäisiä rikkinäisiä, likaisia tai muuten uudelleenkäyttökelvottomia huonekaluja pääosin uudelleenkäyttökelpoisen kuorman mukana, uudelleenkäyttökelvottomista tavaroista perimme käsittelymaksun.

 • Sähkö- ja elektroniikkalaitteet, kodinkoneet ja SER-vastaanotto

  Sähkö- ja elektroniikkalaitteita (SER) otamme kotitalouksilta vastaan veloituksetta (ilman käsittelymaksua) sekä ehjinä että rikkinäisinä.

  Kylmälaitteet, hellat ja pesukoneet sekä isommat erät tulee tuoda Rieskalähteentielle, mikäli mahdollista. Toivomme myös yritysten toimittavan laitteet Rieskalähteentielle. Noudamme meille lahjoitettavat tavarat tarvittaessa, lue lisää kuljetuksen käytännöistä sivuiltamme.

  Myyntiin ohjattavat sähkö- ja elektroniikkalaitteet testataan, ja toimivat laitteet kierrätetään myymälöiden kautta uudelleenkäyttöön. Näin säästetään vuosittain huomattavia määriä luonnonvaroja, joita kuluisi uusien laitteiden valmistusprosesseihin. Käyttökelvottomat laitteet ohjataan valtuutetuille käsittelijöille, jotka erottelevat laitteista kierrätyskelpoiset materiaalit. Yhteistyökumppaneina toimivat Lounais-Suomen Jätehuolto, SERTY ja Elker Oy.

  Huolehdimme parhaamme mukaan laitteiden tietoturvasta, suosittelemme kuitenkin tyhjentämään mobiililaitteet ja tietokoneet tietoturvasyistä ennen laitteiden toimittamista keräykseen.

  Myyntiin tulevien ICT-laitteiden tietoturvastasta huolehditaan asianmukaisesti ylikirjoitusohjelmalla, joka hävittää kovalevyistä vanhat tiedot.

  Emme vastaanota kuljetusten yhteydessä tietoturvasisältöä sisältäviä laitteita: (mobiililaitteet ja tietokoneet). Nämä tavarat tulee toimittaa suoraan toimipisteillemme. 

  Yritysten isommat tietoturvasisältöä sisältävät laitenoudot hoidetaan erikseen sovittavalla tavalla.

  Suuremmista eristä, isoista laitteista ja yritysten tietoturvasisältöä sisältävistä laitenoudoista pyydämme soittamaan etukäteen numeroon 044 7007 404.

 • Kodin pientavarat

  Otamme mielellämme vastaan monenlaista hyväkuntoista pientavaraa ns. kirpputoritavaraa, kuten astioita, äänilevyjä, kirjoja, sisustustavaroita, pelejä jne.

  Pientavaraa tuotaessa on sen oltava asianmukaisesti pakattu, että sitä voidaan turvallisesti käsitellä vastaanotossa ja ettei tuotava tavara rikkoudu helposti. 

  Meille kelpaavat myös hyväkuntoiset urheiluvälineet, työkalut ja soittimet (pianoja lukuunottamatta). Kuntolaitteita otamme vastaan kaiken kuntoisina.

  Vaatteita, kenkiä ja rakennusmateriaaleja emme tällä hetkellä ota vastaan. Emme myöskään vastaanota turvaistuimia, moottoripyöräkypäriä, muovihenkareita, laskettelusuksia ja laskettelumonoja, likaisia rattaita ja vaunuja, tietosanakirjoja, vanhoja kirjasarjoja ja oppikirjoja tai vaahtosammuttimia.

 • Metalli

  Otamme vastaan kierrätysmetallia. Toimipisteidemme pihoilta löytyvät metallinkeräyslavat, joihin kelpaavat kaikki metalliesineet, kuten auton vanteet, kattilat, sähkökaapelit, puukiukaat, pannut, öljykattilat, rikkinäiset polkupyörät, metalliputket jne.

  Erityistapauksissa kysy numerosta 044 7007 404.

 • Vaaralliset jätteet

  Vaarallisten jätteiden vastaanottopiste sijaitsee Rieskalähteentien myymälän yhteydessä. Vaarallisia jätteitä ei oteta vastaan Rautakadun toimipisteellä.

  Rieskalähteentien Ekotorin vaarallisten jätteiden konttiin otetaan aukioloaikojen puitteissa vastaan pieniä määriä kotitalouksien vaarallisia jätteitä (ongelmajätteitä), kuten jäteöljyä, liuottimia, akkuja, maaleja jne. Nestemäiset aineet otamme vastaan kuljetusastioineen.

  Säilytyskontin rajallisen tilan vuoksi vastaanotettava määrä lasketaan tuodun astian koon mukaan. Yli 50 kg/litran erät/astiat tulee toimittaa suoraan Topinojan lajitteluasemalle.

  Erilaiset vaaralliset jätteet tulee pitää erillään toisistaan. Jätteet on hyvä varastoida alkuperäispakkauksessa tai merkitä pakkauksen sisältö. Henkilökunta ottaa vastaan jätteet ja lajittelee ne konttiin sisällön mukaan, joten henkilökunnan informointi tuotavasta jätteestä on tärkeää.

  Lääkkeet pyydämme toimittamaan apteekkeihin. Lupavapaat räjähteet (esim. ilotulitteet), kaasupullot sekä -patruunat ja palosammuttimet tulee palauttaa niitä myyville toimijoille.

  Vaarallisten jätteiden tarkan lajittelun vuoksi henkilökunnan informointi tuotavista jätteistä on tärkeää.

 • Poistotekstiilit

  Otamme myös vastaan pieniä määriä kotitalouksien poistotekstiiliä osana Lounais-Suomen Jätehuollon järjestämää poistotekstiilikeräystä. Tekstiilien tulee olla pakattuna muovipusseihin. Suuremmat määrät tulee toimittaa LSJH:n keräyspisteille.

  Otamme vastaan maksutta kotitalouksista tuotuja kuivia ja puhtaita poistotekstiilejä. Keräykseen vastaanotetaan myös kuluneita ja rikkinäisiä tekstiilituotteita.

  • Poistotekstiileihin luokitellaan kuivat ja puhtaat, käyttökelvottomat vaatteet, kuten takit, housut, hameet ja paidat sekä käyttökelvottomat kodintekstiilit kuten lakanat, pyyhkeet ja pöytäliinat.
  • Poistotekstiilien tulee olla pakattuna suljettuun muovipussiin.
  • Poistotekstiileihin ei luokitella alusvaatteita, sukkia, tyynyjä, peittoja, pehmusteita, mattoja, vöitä, laukkuja tai kenkiä eikä kosteita, homeisia, ötökkäisiä tai voimakkaan hajuisia tekstiilejä.

  Poistotekstiilikeräyksestä vastaa Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH).

  Lue lisää LSJH:n poistotekstiilikeräyksestä

Lisätietoja

Toisinaan myös tilanpuute saattaa estää meitä vastaanottamasta määrättyjä tavaroita, sillä toimipisteillämme ei ole erillisiä varastotiloja.

Vastaanotto toimii myymälöissä aukioloaikoina. Muuna aikana tavaroiden jättö on jätelain 19§ nojalla kielletty.

Pientavaraa tuotaessa on sen oltava asianmukaisesti pakattu, että sitä voidaan turvallisesti käsitellä vastaanotossa ja ettei tuotava tavara rikkoudu helposti.

Suuremmista tavaraeristä pyydämme ottamaan yhteyttä etukäteen numeroon 044 700 7400 tai sähköpostitse osoitteeseen ekotori@turunekotori.fi, kuljetustilaukset vain puhelimitse.

Mikäli tavara ei ole uudelleenkäyttökelpoinen, saa Lounais-Suomen Jätehuollon Jätteiden ABC:sta tietoa, mihin kyseinen jäte tulisi toimittaa.

Kierrätys info Löydä lisää tietoa

0
  Ostoskori
  Ilmainen toimitus, kun lisäät vielä 100,00  arvosta tuotteita ostoskoriin
  Ostoskori on tyhjäJatka ostoksia
   Laske toimituskulut
   Lisää kuponki
   Available Coupons
   m52krh9c Get 25,00  off TS Ale
   Unavailable Coupons
   29afrkcv Get 20% off
   3ug8ygy5 Get 50% off
   48pskhbt Get 20% off
   6tnqgrmg Get 4,00  off Annika Panelius - puuttuva tuote
   7btj6uup Get 20% off
   7k4gnmpp Get 20% off
   8kqwume6 Get 50% off
   9hwjq58p Get 20% off
   bwcfxjab Get 30% off Discount code for our Netshop: -30%.
   cnxk83bw Get 0% off
   duqgkwd6 Get 25,00  off TS Ale
   ff7huzuc Get 25,00  off TS Ale
   fs52kwmt Get 30% off
   gfwah95b Get 2,00  off Tommy Huynh
   j8bv5whw Get 20% off
   khc3nmkv Get 25% off Alennus uutiskirjeen tilaajille.
   km29va79 Get 25,00  off Ts Ale
   m4qbedjf Get 20% off
   m5sx9sbn Get 20% off