Yhteiskuntavastuu

Turun Ekotorin toiminnan kulmakiviä ovat ympäristö ja työllistäminen. Päätavoitteita ovat tavaroiden uudelleenkäytön edistäminen ja elinkaaren pidentäminen, kierrätyksen helpoksi tekeminen sekä työpaikkojen tarjoaminen. 

 

Työllistäminen

Kierrättämisen ohella Turun Ekotori työllistää turkulaisia pitkäaikaistyöttömiä. Meillä työskentelee kuukausittain 100–130 henkilöä eripituisissa työsuhteissa.

Ekotorilla työllistetään ensisijaisesti vaikeasti työllistyviä, palkkatukeen tai työkokeiluun oikeutettuja henkilöitä. Valtaosa Turun Ekotorin tarjoamista työsuhteista on palkkatukityösuhteita. Mahdollisuuksien mukaan pyritään tarjoamaan pidennettyjä työsuhteita ja kehittämään työntekijöiden ammattitaitoa. Ekotorilla tuetaan myös henkilökunnan työnhakuprosesseja ja koulutuksiin hakeutumista.

Turun Ekotori toimii myös kuntouttavan työtoiminnan palveluntarjoajana. Meillä työskentelee kokoaikainen sosionomi, joka toimii kuntouttavan työtoiminnan ohjaajana ja auttaa myös työntekijöitämme esimerkiksi työnhaussa, viranomaisasioinnissa ja työntekijän taitojen kartoittamisessa.

Toimihenkilöitä toimipisteillämme on 20. Vakituisen henkilöstön keskuudessa vuonna 2017 ulkopuolisen tahon toimesta suoritetun työhyvinvointitutkimuksen tulokset osoittavat, että työtyytyväisyys ja -viihtyvyys ovat Ekotorilla erittäin korkealla tasolla. Työhyvinvoinnin edistäminen onkin Turun Ekotorin henkilöstöstrategian keskeisiä tavoitteita.

 

Ympäristön hyväksi

Kierrätystoiminta hidastaa ilmastonmuutosta ja säästää luonnonvaroja, kun suuri määrä käytöstä poistettuja ja hylättyjä tavaroita saadaan vielä uudelleen käyttöön. Toiminta vähentää myös kaatopaikalle ja polttoon päätyvän tavaran määrää.

Vuosittain Turun Ekotorin kautta löytää uuden kodin yli 170 000 tavaraa.

 

Lue lisää: Tuo itsellesi tarpeeton ruoka hävikkiruokakaappiin

Lue lisää: Usein kysytyt kysymykset

Lue lisää:

Turun Ekotori on enemmän kuin pelkkä kierrätyskeskus

Turun Ekotori mukana ilmastojoukkueessa

Pidetään huolta toisistamme

Turun Ekotori – työntekijälle hyvä, ympäristölle hyvä, asiakkaalle hyvä

Turun Ekotorin autot kulkevat nyt biopolttoaineella

Yliopistosäätiön Turun Ekotori -rahasto

Pieni mutta paikallisesti vaikuttava

Kierrättäminen tekee hyvää

Itsenäinen voittoa tavoittelematon ympäristötoimija

Myymälät

Rautakatu 12, Itäharju, 20520 Turku

Tarkista poikkeusajat Ajankohtaista-sivulta

Ma–pe 8–18
La 10–15
044 7007 400

Rieskan kuva

Rieskalähteentie 74, Vätti, 20300 Turku

Tarkista poikkeusajat Ajankohtaista-sivulta

Ma–pe 8–18
La 10–15
044 7007 405

Kartta ja ajo-ohjeet