Yhteiskuntavastuu

Kierrätyskeskus Turun Ekotorin toiminnan kulmakiviä ovat ympäristö ja työllistäminen. Päätavoitteita ovat tavaroiden uudelleenkäytön edistäminen ja elinkaaren pidentäminen, kierrätyksen helpoksi tekeminen sekä työpaikkojen tarjoaminen. 

 

Työllistäminen

Kierrättämisen ohella Turun Ekotori työllistää turkulaisia pitkäaikaistyöttömiä. Meillä työskentelee kuukausittain 100–130 henkilöä eripituisissa työsuhteissa.

Ekotorilla työllistetään ensisijaisesti vaikeasti työllistyviä, palkkatukeen tai työkokeiluun oikeutettuja henkilöitä. Valtaosa Turun Ekotorin tarjoamista työsuhteista on palkkatukityösuhteita. Mahdollisuuksien mukaan pyritään tarjoamaan pidennettyjä työsuhteita ja kehittämään työntekijöiden ammattitaitoa. Ekotorilla tuetaan myös henkilökunnan työnhakuprosesseja ja koulutuksiin hakeutumista.

Turun Ekotori toimii myös kuntouttavan työtoiminnan palveluntarjoajana. Meillä työskentelee kokoaikainen sosionomi, joka toimii kuntouttavan työtoiminnan ohjaajana ja auttaa myös työntekijöitämme esimerkiksi työnhaussa, viranomaisasioinnissa ja työntekijän taitojen kartoittamisessa.

Toimihenkilöitä toimipisteillämme on 20. Vakituisen henkilöstön keskuudessa vuonna 2017 ulkopuolisen tahon toimesta suoritetun työhyvinvointitutkimuksen tulokset osoittavat, että työtyytyväisyys ja -viihtyvyys ovat Ekotorilla erittäin korkealla tasolla. Työhyvinvoinnin edistäminen onkin Turun Ekotorin henkilöstöstrategian keskeisiä tavoitteita.

 

Ympäristön hyväksi

Välitämme uudelleenkäyttöön yli 200 000 tavaraa vuodessa, joka säästää merkittäviä määriä luonnonvaroja ja hillitsee hiilidioksidipäästöjä.

Vuonna 2021 vastaanotimme lisäksi kaikkiaan miljoona kiloa sähkö- ja elektroniikkalaitteita, jotka tarkistettiin ja joista myytiin 5885 uudelleenkäyttökelpoista laitetta. Rikkinäiset ohjattiin materiaalikiertoon. Polkupyöriä lähti uusille käyttäjille lähes 500 kappaletta. 

Kun tuotteiden elinkaari pidentyy pienenevät samalla raaka-aineiden hankinnasta, kuljetuksista, tuotteen valmistuksesta ja käytöstä sekä jätteiden käsittelystä aiheutuvat vaikutukset ympäristölle.

Tekemällä ostoksia kierrätysmyymälöissämme ja lahjoittamalla meille itsellesi tarpeettomia tavaroita pidennät uudelleenkäyttökelpoisten tavaroiden käyttöikää, pienennät vaikutuksia ympäristölle ja säästät luonnonvaroja.

Pidetään yhdessä arvokkaat materiaalit kierrossa!

 

 

Lue lisää: Usein kysytyt kysymykset

Lue lisää:

Vastuunamme on yhteinen hyvä

Vastuullisuustekoja kestävän tulevaisuuden eteen

Turun Ekotorille Yhteiskunnallinen Yritys -merkki

Tuo itsellesi tarpeeton ruoka hävikkiruokakaappiin

Turun Ekotori on enemmän kuin pelkkä kierrätyskeskus

Turun Ekotori mukana ilmastojoukkueessa

Pidetään huolta toisistamme

Turun Ekotori – työntekijälle hyvä, ympäristölle hyvä, asiakkaalle hyvä

Turun Ekotorin autot kulkevat nyt biopolttoaineella

Yliopistosäätiön Turun Ekotori -rahasto

Pieni mutta paikallisesti vaikuttava

Kierrättäminen tekee hyvää

Itsenäinen voittoa tavoittelematon ympäristötoimija

Myymälät

Rautakatu 12, Itäharju, 20520 Turku

Tarkista poikkeusaukioloajat ajankohtaista-sivulta

Ma–pe 8–18
La 10–15
044 7007 400

Rieskan kuva

Rieskalähteentie 74, Vätti, 20300 Turku

Tarkista poikkeusaukioloajat ajankohtaista-sivulta

Ma–pe 8–18
La 10–15
044 7007 405

Kartta ja ajo-ohjeet