Vastaanotto

Otamme vastaan sähkö- ja elektroniikkalaitteita kuntoon katsomatta, sekä kaikenlaista uudelleenkäyttökelpoista kodin irtaimistoa. Uudelleenkäyttökelpoisten tavaroiden tulee olla ensisijaisesti ehjiä ja hyvin puhdistettuja. Välitämme edullisesti uudelleenkäyttöön tavarat, joille on vielä kysyntää, loput toimitamme materiaali- ja energiahyötykäyttöön.

Isot sähkölaitteet (kylmälaitteet, hellat ja pesukoneet) sekä isot kuormat kaikkia sähkölaitteita pyydämme toimittamaan Rieskalähteentien myymälän yhteydessä toimivalle Ekopajalle. 

Metallia ja polkupyöriä otamme vastaan  sekä ehjinä että rikkinäisinä veloituksetta.

Otamme myös vastaan pieniä määriä kotitalouksien poistotekstiiliä osana Lounais-Suomen Jätehuollon järjestämää poistotekstiilikeräystä. Tekstiilien tulee olla pakattuna muovipusseihin.

Noudamme myös meille lahjoitettavat tavarat tarvittaessa, lue lisää kuljetuksista sivuiltamme. 

Pelkkiä kaatopaikkakuormia emme voi noutaa, vaan noudettavien tavaroiden tulee olla pääosin uudelleenkäyttökelpoisia. Periaate koskee myös Ekotorille tuotavaa tavaraa. Alla olevaa muistilistaa käyttäen voit tarkistaa tavarasi kunnon. 
 

Turun Ekotori ei ota vastaan tavaraa mm. seuraavin perustein:  

  • Tavara on rikki tai huonokuntoinen – sähkö- ja elektroniikkalaitteet, polkupyörät ja kuntolaitteet otamme vastaan kaiken kuntoisina
  • Likainen
  • Eläinallergeeneja, eläimen karvoja – otamme vastaan vain hyvin puhdistettuja tavaroita ja huonekaluja
  • Homeessa
  • Puuttuu osia
  • Itse maalattu/tuunattu
  • Tavaralle ei ole kysyntää, kuten sesonkitavarat sesongin ulkopuolella, palapeilit, CD-telineet, isot kirjahyllyt ja isot toimistokalusteet.

 
Vaatteita, kenkiä ja rakennusmateriaaleja (lavuaareja, wc-istuimia, ikkunoita ym.) emme tällä hetkellä ota vastaan. Emme myöskään vastaanota turvaistuimia, moottoripyöräkypäriä, muovihenkareita, laskettelusuksia ja laskettelumonoja, likaisia rattaita ja vaunuja, tietosanakirjoja, vanhoja kirjasarjoja ja oppikirjoja tai vaahtosammuttimia.

Toisinaan myös tilanpuute saattaa estää meitä vastaanottamasta määrättyjä tavaroita, sillä toimipisteillämme ei ole erillisiä varastotiloja.

Vastaanotto toimii myymälöissä aukioloaikoina. Muuna aikana tavaroiden jättö on jätelain 19§ nojalla kielletty.

Pientavaraa tuotaessa on sen oltava asianmukaisesti pakattu, että sitä voidaan turvallisesti käsitellä vastaanotossa ja ettei tuotava tavara rikkoudu helposti. 

Suuremmista tavaraeristä pyydämme ottamaan yhteyttä etukäteen numeroon 044 700 7400 tai sähköpostitse osoitteeseen ekotori(at)turunekotori.fi, kuljetustilaukset vain puhelimitse.

 

Mikäli tavara ei ole uudelleenkäyttökelpoinen, saa Lounais-Suomen Jätehuollon Jätteiden ABC:sta tietoa, mihin kyseinen jäte tulisi toimittaa.

 

Lue lisää:

Lue lisää: Usein kysytyt kysymykset

Lue lisää: Nyt voit tuoda myös itsellesi tarpeettoman ruoan hävikkiruokakaappiin, kunhan siinä on päiväystä jäljellä ja avaamaton pakkaus. Löydät hävikkiruokakaapin Rautakadun toimipisteeltämme.

 

Olemme itsenäinen, voittoa tavoittelematon ympäristötoimija. Kaikki mahdollinen tuotto, joka toiminnasta tulee, ohjataan toiminnan ylläpitämiseen ja työllistämiseen. Kuukausittain meillä työskentelee 100–130 henkeä eripituisissa työsuhteissa. Välitämme uudelleenkäyttöön yli 200 000 tavaraa vuodessa. Kiitos, että tuet toimintaamme!

Myymälät

Rautakatu 12, Itäharju, 20520 Turku

Tarkista poikkeusaukioloajat ajankohtaista-sivulta

Ma–pe 8–18
La 10–15
044 7007 400

Rieskan kuva

Rieskalähteentie 74, Vätti, 20300 Turku

Tarkista poikkeusaukioloajat ajankohtaista-sivulta

Ma–pe 8–18
La 10–15
044 7007 405

Kartta ja ajo-ohjeet