Taustalla KKY ry

Turun Ekotorin ja Ekopajan toiminnasta vastaa Kestävän Kehityksen Yhdistys ry, joka on itsenäinen voittoa tavoittelematon yhdistys. Hallituksen puheenjohtajana toimii Lasse Räsänen ja jäseninä Olavi Nummela, Sinikka Lehtonen ja Janne Nurmi.

Kestävän Kehityksen Yhdistys ry hoitaa kierrätystavaran vastaanottoa, käsittelyä ja myyntiä, vastaanotettujen tuotteiden toimintakunnon tarkastusta, sähkö- ja elektroniikkaromun (SER) lainsäädännön edellyttämää keräystä uudelleenkäyttöä varten sekä kotitalouksien vaarallisten jätteiden vastaanottoa.

Yleishyödylliseen toimintaan kuuluvat yhdistyksen työllistämis- sekä kierrätystoiminnot. Yhdistyksen toiminta ei ole elinkeinotoimintaa eikä kierrätystoiminnasta saadut tulot ole arvonlisäveron alaisia.

Toiminnan tarkoitus on edistää tavaran kierrätystä, pidentää tuotteiden elinkaarta ja vähentää jätteeksi päätyvän tavaran määrää. Toiminnan ansiosta säästyy merkittäviä määriä luonnonvaroja.

Tavoitteena on edistää kestävää kehitystä ja helpottaa kierrättämistä sekä tarjota työpaikkoja ja työkokeilupaikkoja pitkäaikaistyöttömille ja vaikeassa työmarkkinatilanteessa oleville. 

Yhdistys työllistää ensisijaisesti palkkatukeen oikeutettuja henkilöitä, työharjoittelijoita ja työkokeilijoita. Yhdistys toimii myös kuntouttavan työtoiminnan palveluntarjoajana.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt yhdistykselle Yhteiskunnallinen Yritys -merkin joulukuussa 2020, joka kertoo, että toiminta on perustettu yhteiskunnallista tarkoitusta varten ja ratkoo yhteiskunnallisia ongelmia sekä rakentaa kestävää hyvinvointia.

 

Olemme itsenäinen, voittoa tavoittelematon ympäristötoimija. Kaikki mahdollinen tuotto, joka toiminnasta tulee, ohjataan toiminnan ylläpitämiseen ja työllistämiseen. Kuukausittain meillä työskentelee 100–130 henkeä eripituisissa työsuhteissa. Välitämme uudelleenkäyttöön yli 200 000 tavaraa vuodessa. Kiitos, että tuet toimintaamme!

Myymälät

Rautakatu 12, Itäharju, 20520 Turku

Tarkista poikkeusaukioloajat ajankohtaista-sivulta

Ma–pe 8–18
La 10–15
044 7007 400

Rieskan kuva

Rieskalähteentie 74, Vätti, 20300 Turku

Tarkista poikkeusaukioloajat ajankohtaista-sivulta

Ma–pe 8–18
La 10–15
044 7007 405

Kartta ja ajo-ohjeet