Turun Ekotorin toiminnan kulmakiviä ovat ympäristö ja työllistäminen. Päätavoitteita ovat tavaroiden uudelleenkäytön edistäminen ja kierrätyksen helpoksi tekeminen sekä työpaikkojen tarjoaminen.
Työllistäminen
Kierrättämisen ohella Turun Ekotori työllistää turkulaisia pitkäaikaistyöttömiä. Esimerkiksi vuonna 2017 Turun Ekotori työllisti eri pituisin työsuhtein noin 240 henkilöä. Vuodesta 1998 Turun Ekotorilla on työskennellyt kaikkiaan 1900 henkeä.
Ekotorilla työllistetään ensisijaisesti vaikeasti työllistyviä, palkkatukeen tai työkokeiluun oikeutettuja henkilöitä. Valtaosa Turun Ekotorin tarjoamista työsuhteista on palkkatukityösuhteita. Mahdollisuuksien mukaan pyritään tarjoamaan pidennettyjä työsuhteita ja kehittämään työntekijöiden ammattitaitoa. Ekotorilla tuetaan myös henkilökunnan työnhakuprosesseja ja koulutuksiin hakeutumista.
Turun Ekotorin vakituisen henkilöstön keskuudessa vuonna 2017 ulkopuolisen tahon toimesta suoritetun työhyvinvointitutkimuksen tulokset osoittavat, että työtyytyväisyys ja -viihtyvyys ovat Ekotorilla erittäin korkealla tasolla. Työhyvinvoinnin edistäminen onkin Turun Ekotorin henkilöstöstrategian keskeisiä tavoitteita.
Ympäristön hyväksi
Kierrätystoiminta hidastaa ilmastonmuutosta ja säästää luonnonvaroja, kun suuri määrä käytöstä poistettuja ja hylättyjä tavaroita saadaan vielä uudelleen käyttöön.
Vuosittain Turun Ekotorin kautta löytää uuden kodin reilusti yli 100 000 tavaraa.