Hävikkiviikko-kampanjan tavoite on lisätä ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä.
Henkilöä kohden heitämme Suomessa ruokaa pois keskimäärin 20–25 kiloa vuodessa.
Hävikin vähentäminen lähtee ennakoinnista ja suunnittelusta. Jo pienillä teoilla voit vähentää ruokahävikkiä. Tee kauppalista, ja osta vain tarpeeseen. Hyödynnä tähteet, ja säilö ylijäämä.
Muista myös hävikkiruokakaappi Rautakadun toimipisteellämme.Voit tuoda pisteelle itsellesi tarpeettomia ruokia avaamattomissa ja ehjissä pakkauksissa, joissa on päiväystä jäljellä. Hedelmiä ja vihanneksia voi tuoda myös pakkaamattomina. Jaamme pisteellä myös Leipomo Salosen hävikkileipää saatavuuden mukaan, jota voi myös noutaa pisteeltä ilmaiseksi.