Hävikkiruokakaappi on ensimmäinen Turkuun perustettava kuluttajalta toiselle oleva hävikkiruokakaappi. Vastaavia on mm. Helsingissä, Porissa ja Seinäjoella, joissa ruoka on kiertänyt hyvin.
Hävikkiruokakaappiin voi tuoda itseltä ylijääneitä ruokia ja raaka-aineita avaamattomissa pakkauksissa, joissa on vielä päiväystä jäljellä. Myös hedelmiä ja kasviksia voi tuoda. Herkästi pilaantuvia tuotteita, kuten kalaa, ei kaappiin voi tuoda. Myöskään itse tehtyä ruokaa ei voi tuoda.
Hävikkiruokakaapista voi ottaa itselle tarpeellisia ruokia ja raaka-aineita.
Hävikkiruokakaappi kattaa jääkaapin kylmätavaralle ja hyllyn kuivatavaralle.
Ruokaa kaappiin tuotaessa merkitään vihkoon, joka on kaapin yhteydessä, kuka on tuonut, mitä on tuonut ja milloin.
Tavoitteena on vähentää kotitalouksien ruokahävikkiä, ja kaappiin voi tuoda itseltä ylijääneitä ruokia vaikkapa reissuun lähdettäessä.
Kaappi on ensisijaisesti tarkoitettu kuluttajien tuomille hävikkiruoille, mutta Kestävän Kehityksen Yhdistys ry toivoo löytävänsä myös kauppiaita, jotka voisivat tuoda pisteelle kaupan hävikkiruokaa.
Kestävän Kehityksen Yhdistys ry avaa hävikkiruokakaapin 3.6. Itäharjulla Turun Ekotorin Rautakadun myymälässä, osoitteessa Rautakatu 12.
Lisätietoja: Taina Vuorimies, +358 43 8220 171, taina.vuorimies (at)turunekotori.fi