Ajankohtaista

Turun Ekotori ja Ekopaja suljettuina 18.3.–13.4.

17.3.2020

17.3.2020 TIEDOTE

Pääministeri Sanna Marinin eilisen tiedonannon mukaan valtioneuvosto ottaa käyttöön poikkeusolot Suomessa. Toimenpideohjelmassa linjataan muun muassa seuraavaa:

”Suljetaan valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja –paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin.”

Näiden suositusten pohjalta Kestävän Kehityksen Yhdistys ry:n hallitus on päätynyt ratkaisuun keskeyttää yhdistyksen toiminnot 18.3. alkaen. Tämä koskee kuntouttavan työtoiminnan palvelujen järjestämistä sekä Turun Ekotorien ja Ekopajan toiminnan keskeyttämistä. Ekotori-myymälät ja Ekopaja ovat suljettuina 18.3.2020 – 13.4.2020 välisen ajan. Yhdistys ei vastaanota, eikä toimita myöskään tavaroiden kuljetusta tällä aikavälillä.

Aukioloaikojen ulkopuolella tavaroiden jättö on jätelain 19§ nojalla kielletty. Pyydämmekin, että tarpeettomia tavaroita varastoidaan vallitsevassa poikkeustilanteessa kotona ja varastoissa ja toimitetaan jälleen toimipisteillemme, kun avaamme ovet.

Yhdistys myös joutuu ilmoittamaan henkilöstön lomautuksista. Toivomme, että nopealla toiminnalla voimme huolehtia henkilöstömme ja asiakkaidemme hyvinvoinnista ja palata normaaliin arkeen mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman nopeasti.

Näillä toimenpiteillä pyrimme kantamaan kortemme kekoon vallitsevan tautitilanteen hillitsemiseksi sekä suojaamaan sitä osaa henkilökunnastamme, jolle meillä ei ole mahdollista tarjota etätyöskentelyvaihtoehtoa.

Jokaisen on nyt hyvä tarkastella omaa arkeaan ja tehdä parhaansa, että henkilöt, jotka asiakaspalvelutyössään kohtaavat asiakkaita, pysyvät myös turvassa. Pidetään yhdessä huolta toisistamme.

Lisätietoja
Lasse Räsänen
Hallituksen puheenjohtaja
0400961088
tai
Taina Vuorimies
toimitusjohtaja
043 822 0171
taina.vuorimies(at)turunekotori.fi